Informatie

BEDRIJFS PROFIEL

Poliform is een toonaangevende speler op de internationale meubelmarkt. Het is het succesvolle resultaat van avontuurlijke onderneming. Het bedrijf heeft haar visie altijd gebaseerd op het zoeken naar kwaliteit met een perfecte match met de hedendaagse lifestyle trends. De Poliform collectie is uitgegroeid tot een brede, gediversifieerde keuze en omvat systemen en inrichting accessoires voor het hele huis: boekenkasten, meubelaccessoires, kasten, bedden, keukens, banken en fauteuils. De samenwerking met toonaangevende ontwerpers geven de Poliform collectie een eigentijdse stijl met vele mogelijkheden. Door de brede collectie is men in staat om een compleet ‘Poliform huis’ in te richten. Een ‘global project’ voor iedere architecturale situatie, dankzij de uitzonderlijke veelzijdigheid van haar modulaire systemen. De hoogwaardige materialen en kleuren die bij de meubels en keukens worden gebruikt, kunnen moeiteloos met elkaar gecombineerd worden. 
Poliform wijdt haar creatieve en productieve middelen ook aan de parallelle en complementaire activiteiten van grote residentiële en commerciële projecten. Poliform is intensief betrokken geweest bij realisaties op het hoogste niveau, zoals Londen's West End Quay en Café Royal, Mar Adentro in Mexico, Amsterdam Conservatorium hotel, Tour Odeon in Montecarlo, de AOL Time Warner Center in New York, de presidentiële kamers van de bibliotheek van Clinton in Little Rock en het Palmolive Building in Chicago.

poliform_azienda0(2)

BIOGRAFISCHE NOTITIES

Poliform werd opgericht in het jaar 1970, als evolutie van een kleine ambachtelijke winkel die teruggaat tot 1942. Direct vanaf het begin heeft het bedrijf geen geheim gemaakt van haar industriële interesses: het doel is het volledige potentieel van geautomatiseerde productielijnen, met een voortdurend toezicht op veranderingen in meubelbranche om een steeds grotere mondiale markt te veroveren. Door de jaren heen, heeft Poliform continu haar ontwerpen voor de productie aangepast, wat mogelijk was door het uitstekende vermogen om te anticiperen op de smaak van het heterogene en internationale publiek én de woontrends.Het merk Poliform is vandaag de dag synoniem aan een luxe levensstijl en een uitstekende kwaliteit. De talrijke lijnen van Poliform omvatten systemen en meubilair voor het hele huis: boekenkasten, meubel- en woonaccessoires, kasten en bedden. In 1996, heeft het bedrijf keukens toegevoegd aan de collectie door de overname van het merk Varenna. In 2006 lanceerde het bedrijf haar eerste collectie van banken en fauteuils.

01-9511

FAMILIEBEDRIJF

Begonnen in 1942 als kleine ambachtelijke winkel, groeide Poliform vanaf 1970 uit tot een wereldwijd en toonaangevend bedrijf. Toch heeft Poliform in al die jaren zijn familiaire karakter behouden, ondanks de wereldwijde activiteiten in meer dan 70 landen. Investeringen in nieuwe producttechnologieën zorgden voor functionele en modulaire systemen. Het bouwen van nieuwe fabrieken en de vaardigheid om het functionele te combineren met kwaliteit en een subliem design, hebben het merk op een hoog niveau gebracht. Poliform is inmiddels een complete industrie geworden. Het brein achter deze evolutie zijn de heren Alberto Spinelli, Aldo Spinelli en Giovanni Anzani, die nog steeds aan het roer staan. De drie partners spelen verschillende en complementaire rollen binnen het bedrijf. Het resultaat van het combineren van de persoonlijke talenten is een succesvolle combinatie, gespecialiseerd in technische expertise en met een flexibele ondernemende aanpak die goed inspeelt op de sociale en economische veranderingen. Ook de derde generatie van de familie heeft zich inmiddels verweven met het bedrijf, ook zij hebben dezelfde passie voor design. Dit brengt weer een verfrissende visie en nieuwe talenten met zich mee. Met elkaar hebben zij als doel om te zorgen dat Poliform als familiebedrijf gehandhaafd blijft, naast hun eigen leven, passies en aspiraties.

poliform_company_portrait0(2)